Gutta på tur(né)

Ut på tur!
Artig! Og spesielt med dette reisefølget: Thor Inge Falch og Sveinar Aase. Det blir knapt bedre enn med disse to. Vi hadde en liknende tur ifjor, og det var rett og slett, for å summere med ett ord: suksess!

I år skal vi til tre steder: Suladagan på Sula Fyr, operpub på Piccadilly i Bodø og til slutt en ønskereprise for vår del: Bryggemuséet på Nyksund. Og forhåpentligvis har restauranten åpent i år også, så boknafesken kan inntas med med både Silvaner og Paulaner! Jeg gleder meg stort!

Sitter nå på SAS Flybussen ut til Gardemoen for å møte Falch, og så braker det løs!

Espen

Etter verdens lengste kjøretur fra Værnes til Frøya, tok vi en ferge som ikke fristet til gjentakelse. Virkelig en stirre-på-hverandre-tur!

Men når vi endelig kom fram, var det virkelig verdt det! Vi bor i en fantastisk bygning som pleide å huse Fyrvokteren og hans assistent og deres familier. Helt topp!

Og denne første kvelden har vi tilbragt i godt selskap og stekt hjemmelaget pizza i hjemmemuret steinovn. Kan det bli bedre? Neppe! God stemning hele veien! Nå er der noen timers søvn før det braker løs imorgen!

Espen

1 Juli:
Sovet kjempegodt!
Virkelig deilige senger her oppe, og med frisk havluft, har jeg fått meg noen gode timer på øyet.

Selv om været er grått og trist, og det blåser surt og det er kaldt inn i margen, så ser jeg hvorfor folk kjøper seg bolig og slår seg ned her. Det ER vakkert, og med den spesielle nærheten en har til naboer her oppe, blir der hele et veldig sammenknyttet samfunn. Fint, igrunn.

Da har de første operatoner på Sula klunget utover festivalteltet, en plass vanligvis reservert for svensktoppar og plattdans. Og det er morsomt å se at opera slår like godt an, og passer like naturlig inn som den mer vanlige underholdningen. Håper det kommer mange på konserten ikveld! Sammen med brødrene Lillebjerka, blir dette en utrolig flott variant av operapub-konsertene som Thor Inge og Sveinar og jeg gir.

Suksess!
Publikum hold ut i blesten, og syntes å virkelig sette pris på konserten!
Og når vi samtidig kan innvie Sveinungs og Carolinas nye hjemmelagete grill, blir det hele helt utrolig bra!
Hit vil vi igjen!

20110702-015351.jpg
Publikum koser seg!

20110702-015502.jpg
Thor Inge er grillsjef!

Espen

2 Juli.

Etter en liten forsinkelse, inntok vi frokosten i form av en GodMorgen-youghurt på den lokale coopen. Straks skal vi ombord i helikopteret som skal ta oss fra Sula til Værnes. Piloten Arnt var han som startet Helitrans, så vi var i trygge hender. Hele turen tok 42 minutter, men tiden fløy (!) avgårde.

Så var det en kjapp kaffe, før vi fikk skviset oss inn på et stappfullt Dash 8, 100 maskin. Det er minste maskin i sin klasse, med 39 seter og ingen ståplasser. Vi skal innom både Brønnøysund og Mo i Rana før Bodø, så det er en skikkelig melkerute vi skal på. Men alle gode ting tar slutt, og dermed er inntoget til Bodø forestått, og alle er innkvartert på Radisson Blu. Nå skal det øves og spises før det skiftes og synges!

Espen

20110702-034251.jpg

Thor Inge er klar for take off!

3 Juli.

God stemning!
Konserten på Piccadilly i Bodø igår gikk veldig bra, og puben var full av kjendtfolk, så det satte en ekstra piff på å opptre. At vi også feiret 80-årsdagen for operapubens stifter i Bodø, musikeren og ikonet Gunnar Næss, med jubilanten tilstede, stramt iført smoking og også bidragende musikalsk, løftet evenementet fra en vanlig pub til noe ganske annet. Utrolig stas å få være med på noe slikt!

Idag er det siste etappe nordover, til Nyksund, som er årets endestopp! Det blir (enda) et høydepunkt!

Espen

4. Juli

Da var det hele overstått.
Konserten i Nyksund igår gikk også godt, og da vi avsluttet kvelden etter et bedre parti boknafisk med tilbehør, var rett og slett jeg tom for krefter. Da var det godt å synke under dyna og sovna, med midnattssola godt plassert bak blendegardina. Jeg liker midnattssol, jeg, men ikke når jeg skal sove. 😉

Nå gleder jeg meg til å komme hjem, og se igjen Tone. Det er den virkelige belønningen for å ha vært borte så lenge. Men det blir vel en tur neste å også. Det hadde ihvertfall jeg likt veldig godt!

På gjensyn

Espen

20110704-031157.jpg

Moro med gode kritikker! 😉

Reklamer

Om Espen Langvik

Operasjef i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester
Dette innlegget ble publisert i Bilder, Freelance og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s