Barberen anmeldt!

Om ikke til Politiet. så ihvertfall til almenheten! =)

Det er gått noen dager siden premiéren vår på Barberen på Scene 2 i Nasjonaloperaen, og nå har noen meningsytringer kommet på trykk.

«Ikke les anmeldelser, og ihvertfall ikke bry deg om dem!», sier de mer erfarne i gamet, og det er sikkert rett. Dette er jo betraktninger fra førstegangs-seende publikummere, som ikke har hatt del i prosessen frem til denne første fremsyninga. Men det er jo interessant å lese hva som blir lagt merke til, og hva som blir vektlagt.

Og denne gangen er det overveiende positivt. Og det er hyggelig! Men det virker som om det som faktisk er det største problemet til forestillingen, i kritikernes syn, er at det skjer på Scene 2. At sangerne kommer for nærme publikum (fordi våre geberdelser er for store for den lille scenen), fordi man ikke har plass til stort orkester, at akustikken er for dårlig til å gi et lite orkester klang og stemmene den nødvendige kamuflasje. Det er visst også for mye regi i denne oppsettingen, det skjer for mye på scenen. Det siste minner meg om en kommentar gitt til en kollega for noen år siden av en tysk sceneinstruktør: «Zu viel  Theater, Herr Sänger! Zu viel Theater!» =) Men, som alltid er ikke alle samstemte, og dermed representer de vel et snitt av befolkningen, som vel er meningen.

Jeg vet det liksom står utsolgt på Operaens hjemmesider, men som sagt i tidligere poster, sier de nei: MAS! =D

E


Om Espen Langvik

Operasjef i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester
Dette innlegget ble publisert i DNO&B. Bokmerk permalenken.

1 svar til Barberen anmeldt!

  1. Terri sier:

    Vanvittig morsomt i går kveld! Jeg og mitt følge lo høyt da du tok til å spille air guitar(!) på «Largo al Factotum». Haha. Men jeg har sett deg såpass mange ganger på Underwater Pub at jeg regnet med at det kom til å bli stor underholdning fra din side 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s