Kort bio

Figaros Bryllup

Susanna og Almaviva

Espen Langvik (f.1975) har sin utdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole og Mannes College of Music i New York.

Han er fra høsten 2009 tilknyttet Nasjonaloperaens solist-ensemble. Her har han i sin første sesong fått oppgaver som spenner fra Claudio Monteverdi (Sesto i il Combattimento di Tancredi et Chlorinda) til Richard Strauss (Harlekin i Araidne auf Naxos og Pankrazius Schneidebart i Die Schweigsame Frau). Dette via Malatesta i Don Pasquale av Gaetano Donizetti og en recital med Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch.

Tidligere roller ved Den Norske Opera & Ballett har vært Danilo i Den Glade Enke, Falke i Flaggermusen, samt Dancairo i Carmen og Renato i Maskeballet (turnéer).

Denne sesongen innebærer nok en gang spennende oppgaver for Langvik, med rolledebut i alle de produksjoner han er med i ved Nasjonaloperaen. Først er deg Greven i Figaros Brullyp, deretter Tarquinius i The rape of Lucretia og til sist i sesongen, Ned Keene i Peter Grimes.

I New York Times høstet han lovord for sin tolkning av Papageno i Tryllefløyten, etter en fremføring i regi av Mannes College of Music.

Som freelance har han gjestet de fleste operascener i Norge, særlig RingsakerOperaen og Operaen i Kristiansund. Her har han gjort roller som Figaro i både Barberen i Sevilla og Figaros Bryllup, Scarpia i Tosca, Germont i La Traviata og tittelrollene Don Giovanni og Eugene Onegin.

Langvik har fremført Carmina Burana og Faurés Requiem en rekke ganger, og også Händels Messias og Brahms Requiem, samt Mahlers Lieder eine fahrenden Gesellen, for å nevne noe fra konsertpodiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s